fbpx

FLORA-L DESIGN


TEXTILIER DESIGNADE AV BILDER PÅ VÄXTER UNDER MIKROSKOP

TYGPÅSAR
*
KÖKSHANDDUK
*
FÖRKLÄDE
*
KUDDFODRAL
*
UGNSVANTAR

OM FLORA-L DESIGN:

Flora-L Design skapar textilier och tyger i linne med unika mönster inifrån växter genom mikroskop. Flora-L designar textilier som sprider fascination för botanik på ett vetenskapligt och konstnärligt vis. Företaget grundades av tre kreativa växtforskare med en passion för växter, tyg, design och bild. Vi skapar mönster från växter som samlas i forskningslaboratorier, på en naturvandring eller i våra hem. Vi skär tunna skivor från olika delar av dessa växter, färgar dem med färgämnen i laboratoriet och observerar dem under mikroskop. Från mikroskopbilderna skapar vi unika Flora-L-mönster som vi trycker digitalt på linne.

Flora-L Design inspirerar nyfikenhet och fascination för växtbiologi. Med varje Flora-L mönster och produkt får du en vacker och unik design. Vi hoppas kunna inspirera dig att titta på världen omkring dig med nyfikenhet och uppskattning för de invecklade mönster som skapats av naturen.
Läs mer om oss på www.flora-l.com eller följ oss på www.instagram.com/flora.l.design 

VÅR HÅLLBARHETS GARANTI:

Våra textilier tillverkas etiskt hos små familjeföretag i Europa, med närodlad lin med hög hållbarhetsstandard. Lin är en av de mest miljövänliga textilierna på grund av dess snabba tillväxt utan att kräva mycket vatten eller kemikalier. Kvalitén är trevlig, materialet har lång hållbarhet och det håller som ett tidlöst objekt i ditt hem. Digital utskrift genererar minimala mängder avfall samtidigt som den garanterar en fantastisk utskriftskvalitet för våra unika mönster.

BACK TO SHOPS

WANNA SEE MORE SHOPS AT BOTANIKA?